niedziela, 17 lutego 2013

Czekolada ma wiele smaków / Chocolate has many flavors

Prosty sposób na pyszną czekoladę po "gospodarsku":

1 Szklanka cukru,
1/2 szklanki mleka,
2 szklanki mleka w proszku,
1/2 kostki masła,
2 łyżki kakao.

Masło z cukrem, i mlekiem podgrzewać w garnku, do całkowitego rozpuszczenia tłuszczu. Uważać żeby się nie zagotowało! Dodając mleko w proszku energicznie mieszać, potem kakao. Gdy masa zgęstnieje wylać na folię aluminiową. Czekolada jest gotowa na drugi dzień. Dopiero wtedy nabiera odpowiedniej twardości i połysku. Smacznego chociaż, kto by się w to bawił, kiedy tabliczki kuszą z każdego zakamarka sklepu. Ja spróbowałam- pycha!

Czekoladowa koszulka-podpatrzone na: http://www.grafitowo.pl/

 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz